Zilveren Maple Leaf van 10 ounce

Deze unieke eenmalige uitgave van de meer dan 3 ons wegende puur zilveren munt  werd in 1998 door de Canadian Royal Mint uitgebracht. Dit was ter gelegenheid van het 10-jarige jubileum van de bullion Maple Leaf.

Deze zwaargewicht heeft een nominale waarde van 50 Canadese dollars en werd uitgegeven samen met een zilveren plaque waarop de authenticiteit van de munt werd bevestigd. Zie ook video.

10 troy ounce Maple Leaf uit 1989

Details

Het exacte zilvergewicht is 311,04 gram (.999). De diameter van de unieke kolos onder de zilveren munten is 65 millimeter, heeft een dikte van 11 mm en een belettende  rand waarop staat 10th ANNIVERSARY 10e ANNIVERSARIE. Het tweede woord is Franstalig, omdat zoals u weet Canada tweetalig is.

Elisabeth II op de zilveren Maple Leaf 1989

In 1998 was de verkoopprijs $200, nu is deze 10 oz. zilveren Maple Leaf vele malen duurder mocht u er al in slagen iemand te vinden die hem wil verkopen.


In totaal heeft het Canadese muntenhuis 30.000 van deze 10 troy ounce wegende Maple Leafs geslagen. Er zijn echter op dit moment veel minder dan 13.000 in omloop omdat de Canadian Royal Mint een flink aantal heeft teruggenomen en omgesmolten. Dit is overigens de eerste en enige 3 ons wegende zilveren Maple Leaf die ooit is uitgebracht.

Daardoor is de munt uiterst zeldzaam en zeer gewild zowel onder beleggers van puur zilver als verzamelaars.  De munt wordt slechts sporadisch aangeboden, omdat maar weinig bezitters de uitzonderlijke munt van de hand willen doen. De verkoopprijs die men vraagt is dan ook meerdere keren hoger zijn dan de zilverprijs.

Waarom kopen

Indien u erin slaagt de zilveren Maple Leaf te kopen heeft u een bezit in handen dat niet meer wordt geslagen en door zowel de groeiende belangstelling voor beleggen in zilver als de internationale populariteit  van de Canadese bullion Maple Leaf eigenlijk in geen verzameling – ook als belegger in zilver – niet mag ontbreken. Maar ja, probeer hem maar ergens te vinden die hem wil verkopen. Video 10 troy ounce Maple Leaf

Speciale editie: Zilveren Coloured Maple Leaf 2004

 

Zilveren Munt 1 troy ounce Maple Leaf - Alle informatie over de Maple Leaf

Zilveren Munten - alle meest bekende zilveren munten op een rijtje gezet, meeste munten zijn van 99,99 % puur zilver.

Zilveren Munten kopen - adressen waar u zilver en goud kunt kopen in de vorm van munten of als baar.

Zilveren Munt Britannia - Ook de Britten slaan hun eigen zilveren munt in navolging van de Canadezen en de Australiers.

Zilveren Munt American Eagle - De Amerikaanse Silver Eagle, 1 troy ounce puur zilver

Zilveren Tientje - Uit de tijd dat we nog de gulden hadden. Anders dan bovenstaande munten niet puur zilver, maar een zilvergehalte van 72%