1 Kilo Zilveren Munten Overzicht

Wilt u als particulier in zilver beleggen dan kunt u gaan voor 1 kilo zilveren munten. Hieronder een overzicht van de meest bekende zwaargewichten die u online kunt kopen.

Maple Leaf hoogste zilvergehalte

De Maple Leaf die ieder jaar wordt geslagen door de Royal Candian Mint, het Canadese muntenhuis, is de allerduurste. Deze is niet in Nederland op het ogenblik te koop, maar het wordt op internet aangeboden voor boven de 2000 dollar. Hoewel de Maple Leaf de meest 1 Kilo Maple Leaf zilver bij een verzamelaarzuiverste zilvergehalte kent van alle zilveren munten die worden aangeboden is dit een stevige prijs.

Met een zilverprijs die op dit moment boven de 700 euro komt betaalt u ruim 2 keer zoveel als de waarde van het zilver dat erin is verwerkt.

Mocht u de munt aanbieden aan opkopers van edelmetaal dan krijgt u dus alleen de dan geldende zilverprijs voor. Wel kunt u proberen deze te slijten via Ebay of andere internationale verkoopsites. Of dit een goede belegging is hangt dus sterk af van de emotionele waarde die deze munten hebben, maar met een muntenhuis die ieder jaar een 1 kilo zilveren munt uitbrengt zal dit niet al te snel in waarde stijgen. Zie ook unieke 10 oz Maple Leaf

Wat dat betreft kunt u beter 30 x 1 troy ounce Maple Leaf kopen. Dat kleinere broertje is wel netjes geprijsd en ook in Nederland overal te koop. Toegegeven, de 1 kilo Maple Leaf is prachtig om te zien en wellicht een must have voor een belegger die al zwemt in de 1 troy ounce zilveren munten.

Kookaburra

De Britse Koniningin Eisabeth II op de Australische KookburraDan de Australische Kookaburra. Die wordt ook ieder jaar opnieuw uitgegeven met elke keer een ander ontwerp van deze vogel. De munt is niet zo puur zilver als de Maple Leaf maar met 99,9%  schuurt hij er wel vervaarlijk tegenaan.

De premium – dus het bedrag dat u bovenop de zilverprijs betaalt - is met ongeveer 200 euro te overzien. Met een stijging van de zilverprijs van afgelopen 2 jaar van 100% kunt u hier aan deze Australische vrolijke fluiter waarschijnlijk geen buil aan vallen. Zie ook ontwikkeling zilverprijs.

Mocht u meer houden van het koala beertje dan kunt u ook voor de Australische 1 kilo Koala munt gaan die ongeveer dezelfde premium heeft die bovenop de zilverprijs komt. (zie ook 1 troy ounce Koala) Deze is geslagen – net zoals die van de Kookaburra door Perth Mint, het Australische muntenhuis. Een andere zilverling die deze muntenhuis eenmalig  in 2012 uitbrengt is  the Year of the Dragon (Alternatief 1/2 troy ounce Dragon). Daar kan dus in de toekomst nog een verzamelwaarde erbij komen, los van de zilverwaarde dan. Zie ook 1 troy ounce Kookaburra.

Mexican  Libertad

Zoals de naam doet vermoeden is dit een Mexicaanse munt van1 kilo zilver, ook 99,9 % puur, geslagen door Casa de Moneda de México. De schrijfwijze is die u bij de specificaties ziet is 999/1,000 zilver. (Alternatief: 1 troy ounce Mexican Libertad.)

Zilveren Gulden – Goedkoopste zilverbelegging

Als u het echt alleen maar om het zilver te doen is en de munten 100% als belegging ziet kunt u kiezen voor onze eigen Zilveren Tientje met het portret van de toenmalige Koningin Juliana erop. Hoewel er helaas geen kilo munten van Nederlandse bodem zijn uitgebracht, kunt u ze wel in een  kilozak kopen.

Het zilvergehalte is 72%, maar het wordt op internet in een zak van 1390 gram Zilveren Tientje aangeboden zodat u toch precies op 1000 gram puur zilver uitkomt. Ook speelt mee in de prijsstelling dat u hierop geen BTW hoeft te betalen. Kom daar maar eens mee weg als u voor zilverbaar kiest. Lukt wel als u het koopt via uw bedrijf – die zilverbaar - anders kunt u beter gaan voor zilveren- of gouden munten.

GATA?

En nu had ik net gezegd dat Nederland geen munten kent die puur zilver zijn, maar dat klopt niet helemaal. Willem Middelkoop heeft in het verleden een herdenkingsmunt voor GATA zelf ontworpen en uitgegeven met een zilverhalte van 99,9%. GATA is een internationale actiegroep gericht tegen de manipulatie van de goudprijs. De premium is wel ruim 100 euro hoger dan bij bovenstaande munten en wordt alleen te koop aangeboden op Amsterdamgold waar Middelkoop eigenaar van was (inmiddels verkocht).

Hoewel van zilver staat er op de achterkant van de 1 kilo munt de ontwikkeling van de goudkoers van 1999 tot en met 2009. Zoals u weet is Middelkoop er zeker van dat de wereldeconomie compleet in elkaar dondert en het enige wat je dan nog kan doen is al uw geld en bezittingen verkopen en voor goud gaan. Waarom hij dan toch een zilveren munt heeft uitgebracht is me niet bekend. (Alternatief: alle andere munten hierboven). Munten van edelmetaal: goede investering?
 

Zilveren kilo munten kopen?    Lunar, Kookaburra en Koala zilver kilomunten zijn leverbaar bij The Silver Mountain -  Nederlands grootste bullion dealer

Zilveren kilo munten verkopen?  |  Voor de hoogste biedprijs kunt u terecht bij Inkoop Edelmetaal – terugkoopgarantie voor 107% van de zilverprijs

Zilveren Munten - alle meest bekende zilveren munten op een rijtje gezet, meeste munten zijn van 99,99 % puur zilver.

Zilveren Munt Maple Leaf - Alle informatie over de Maple Leaf

Zilveren Munten kopen - adressen waar u zilver en goud kunt kopen in de vorm van munten of als baar.

Zilveren Munt Britannia - Ook de Britten slaan hun eigen zilveren munt in navolging van de Canadezen en de Australiers.

Zilveren Munt American Eagle - De Amerikaanse Silver Eagle, 1 troy ounce puur zilver

Zilveren Tientje - Uit de tijd dat we nog de gulden hadden. Anders dan bovenstaande munten niet puur zilver, maar een zilvergehalte van 72%