Geld verdienen met uitvinding

Probleem als u iets hebt uitgevonden: hoe bescherm je het, waar vind ik een bedrijf dat mijn uitvinding op de markt brengt en hoe kan ik er ooit geld mee verdienen.

Oplossing voor al die problemen: Quirky.com. Deze site is opgericht door de 25-jarige collega uitvinder Ben Kaufman en kan uw uitvinding daadwerkelijk ook op de markt brengen.

Als dat gebeurd zal Quirky.com 70% verdienen en u als uitvinder 30%. Lijkt veel wat er aan de kant van Kaufman blijft hangen, maar u hoeft zelf absoluut niets te doen behalve dan uw uitvinding aanmelden. Het team achter de uitvindersite neemt alles van u over.

Hoe werkt het

Natuurlijk wordt niet ieder idee ook uitgevoerd. Bezoekers van de site, u zelf ook, kunnen een oordeel geven over de gepresenteerde uitvindingen. Als uw idee genoeg positieve stemmen krijgt zal het worden uitgevoerd, tot en met het in de winkel krijgen van uw product aan toe.

Als deze crowd een winner heeft uitgekozen gaat een heel team van ervaren medemerkers van de site het product helemaal verkoopklaar maken: prototype, de kleur, het hoesje, bescherming van het idee, en als alles op en top eruitziet zorgen dat het in de schappen van winkels komt te liggen; echt alles wat met het op de markt brengen van idee tot product te maken heeft.

En natuurlijk ook de marketing: consumenten moeten wel weet hebben van het bestaan van uw uitvinding. Ook daar hebben ze uitgesproken ideeŰn over.

Onmogelijk

Een haast onmogelijke opgave voor de gewone particulier die een prachtig idee heeft. Je hebt veel geld, kennis en geduld nodig om dit allemaal zelf aan te pakken.

Alleen al onderhandelen met harde zakenmensen van het bedrijfsleven om het in de winkel te krijgen is onbegonnen werk. Als het al gelukt is een winkelketen te vinden die het voor een uitgeknepen prijs wel wil verkopen kan het ook nog eens zijn dat bij gebleken succes ze het gewoon nog goedkoper laten namaken in China. 

Dan heeft u wel alle moeite en investeringen gedaan, maar aan het einde van het liedje staat u met lege handen. En de lieferts van Quuirky.com nemen dat allemaal van u over.

Voorbeeld: uitvinder Jake Zen heeft de Pivot Power stekkerdoos uitgevonden. Op de markt gebracht door Quirky.com leverde het hem al meer dan 219.000 euro op.

Het mooie daaraan is dat niet alleen de eigenaar van de uitvinding wordt beloond bij succes, maar ook al die mensen die een duimpje omhoog hebben gegeven. Ook die profiteren mee.

Slapend rijk

Hoe groot is de kans dat u met uw uitvinding slapend rijk wordt? Deze uitvinders platform bestaat inmiddels 3 jaar en zet gemiddeld 3 nieuwe producten per week in de markt. Niet alle producten zullen zoveel geld opleveren, maar behalve het inschrijfgeld heeft u er alleen maar profeit van als u tot de gelukkigen behoort waarvan de uitvinding op de markt wordt gebracht.

De kosten om mee te doen zijn 10 dollar. Daarna kunt u uw uitvinding op het platform zetten en andere bezoekers over uw idee oordelen. Let wel, als het een slecht idee is krijgt u dat ook te horen.

Kaufman is begonnen in de VS, maar inmiddels heeft zijn bedrijf ook contacten met Nederlandse winkels zodat de producten die bij Quirky.com zijn aangemeld en goedgekeurd door de bezoekers van de site ook binnenkort bij Bol.com en Albert Heijn te koop zullen zijn. Prachtig idee van Kaufman. Was ik er maar op gekomen. Home

 

Volg mij op Facebook 

Ik op Google plus