Golddirect Beoordeling

Ik heb bij Golddirect.nl een bestelling gedaan voor zilveren munten en een zilverbaar. Bij dat bestellingproces maakt Golddirrect van hetzelfde beveiligingssysteem gebruik als mijn bank ING doet, Comodore heet dat systeem: dat zie je aan het groene balkje boven aan de browser als u iets bestelt. Veilig dus.

Leveringstijd

Pakket geopend van GolddirectOp hun site staat dat het tussen de 5 tot 7 werkdagen duurt voordat je het in huis hebt.  Dat geldt overigens voor alle goud en zilver leveranciers, omdat het allemaal tussenhandelaren betreffen.

Na een week kreeg ik de verzekerde bestelling thuis gestuurd via Fedex. 

Verkoop en Inkoop

Op Golddirect heb je keuze uit 400 verschillende goud en zilverproducten, maar als ik de munten of baar weer zat bent kan ik ze daar ook weer verkopen. De inkoopprijs die ze aan de klant bieden staat vlak onder die van de verkoopprijs. Duidelijk.

Wie is Golddirect?

Golddirect werd in 2008 opgericht door Guido van Stijn. Deze ondernemende Nederlander (op zijn 21ste verkocht hij al zijn derde bedrijf) werd hij gefascineerd door edelmetaal. Eerst als schatzoeker investeerde hij in de goudmijnen in o.a de Kaukasus en Tadtzjikistan. Daarna is hij zich gaan toeleggen op het verkopen van edelmetaal aan particulieren.

Gouddepots

Het bedrijf is de grootste leverancier van edelmetaal in West-Europa en is gevestigd Raunheim, Duitsland vlak bij Franfurt airport, er is ook een kantoor in Amsterdam.  Verkoopt alleen al aan goud minstens 100.000 euro per dag dat is opgeslagen in Duitse en Zwitserse depots: Zilver besteld bij GolddirectFrankfurt, MŘnchen en Zwitserland.

Golddirect.nl maakt een brutowinst van 0,8% op goud en 1,5% op munten.

Hoe ik dat laatste weet? Uit een interview dat de oprichter Guido van Stein heeft gegeven aan het Financieel Dagblad.

Lees het hele interview (pdf document) met Van Stein. Ook heeft hij interviews gegeven aan Pers.nl en het radioprogramma Tros in Bedrijf. In dat radioprogramma geeft hij precies aan, wie hij is en hoe de bestelling van zijn klanten worden verwerkt. Beluister hieronder het interview.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

U betaalt altijd 21% BTW op zilver, zilverbaar en platinum, maar dat kunt u zichzelf besparen door het edelmetaal persoonlijk op hun hoofdkantoor in Duitsland te komen afhalen. Dit kunt u doen na een afspraak te hebben gemaakt. U betaalt dan niet 21% BTW, maar 7%.

Video beoordeling Golddirect

 

Waar Goud en Zilver Kopen

Beoordeling Silver Mountain - Bij dit bedrijf heb ik mijn eerste 2 zilveren munten gekocht. Mijn oordeel over hen.

Beoordeling Nederlandsche Muntenhuis

Beoordeling Zilvergoudwinkel.nl

Beoordeling Koninklijke KNM.nl

Beoordeling Goudpensioen.nl

Beoordeling AmsterdamGold.nl

Beoordeling Klaver Munthandel: Beleginmunten.nl

Beoordeling '10 jaar Euro 2012' in Goud

Beoordeling Muntzilver.nl Spaarplan

Beoordeling TOV Hazel

Home