Goud Kopen Bij Lagere Goudprijs

Juist de daling van de goudprijs in de afgelopen tijd heeft op een RUN op goud gezorgd door particuliere beleggers. Zie ook blog: Willem Middelkoop houdt vol:  Goudprijs stijgt naar $3500 in 2016

Update 19 januari 2015: Middelkoop gaat stug door om ons erop te wijzen dat de situatie in de VS wel tot waardevermindering van uw geld (inflatie) moet leiden. De schuldenberg is zo groot dat goedschiks of kwaadschiks men dit geldsysteem wel zal moeten laten klappen. En wat dacht u ervan dat landen als Nederland hun goud uit de VS aan het terughalen zijn? De Gouden Standaard is weer aan aantocht! Aan het gedrag van de Centrale Banken leidt paniekgoeroe Middelkoop af dat zij zich al bezig zijn in te dekken tegen de rampspoed die ons te wachten staat.

Goud bezig met Comeback?

Ja, goud is bezig aan een "comeback" durft hij zelfs te beweren. Behalve natuurlijk als je kijkt naar de feiten, maar daar stoort hij zich niet aan. De economie van de VS draait als een tierelier. Je zou zeggen dat door belastinginkomsten uiteindelijk die schuld wordt weggewerkt. Wat overigens nog steeds niet als een tierelier draait is zijn eigen beleggingsvehikel Commodity Discovery Fund. Dat lijkt alleen maar in waarde te kunnen dalen. In totaal minus 34,5% Over waardevermindering gesproken. Hier zijn verhaal op RTL: Het gevecht om goud is begonnen.

Eerder in 2013: de daling van de goudprijs heeft zich doorgezet nadat de problemen over het begrotingstekort van de Amerikaanse regering voorlopig zijn afgewend. Ook de hyperinflatie die analisten zoals Willem Middelkoop verwachten door het monetaire beleid van de Federal Reserve heeft nog steeds niet ingezet.

Voorlopig echter blijven de Amerikanen dollars bijdrukken zolang de werkloosheidscijfers niet verder daalt. Bovendien - en dat is een probleem dat vooral de republikeinen steekt - blijft de schuldenberg waar de Amerikaanse economie alsmaar stijgen. Wat zullen de gevolgen zijn als Het Witte Huis gedwongen is hier eindelijk eens werk van te maken?

Zowel het stoppen van de geldpers als het verminderen van de staatschuld van de VS zal niet onopgemerkt blijven in de financiële wereld. Verzwakking van de dollar zal zoal de daling van de goudprijs tot staan brengen. Wat zal dit ons verder ons brengen? Voorlopig is goud goedkoop, maar hoelang nog?

Wachttijden

Eerder dit jaar meldde het Britse investeringsmaatschappij Pysical Gold dat de vraag naar goud aanzienlijk is gestegen onder kleine beleggers, zozeer zelfs dat er wachttijden van weken zijn voordat het edelmetaal naar de klant kan worden gezonden. Normaal was dat een paar dagen, maar nu heeft men moeite om de vraag bij te houden.

Reden van de daling is dat hedge fundge en andere grote jongen in de grondstoffenmarkt in het verleden juist heel veel goud hadden ingekocht, speculerend op de val van de euro of een wereldwijde crises. Nu dat gevaar voorlopig is verdwenen zetten ze hun goudklompjes bij het oud vuil.

Maar niet de kleine belegger. Die grijpt de daling juist aan om te kopen nu de lucht uit de goudprijs is ontsnapt en de prijzen gecorrigeerd zijn tot een meer realistischer niveau.

Doordat de aandelenkoersen blijven stijgen en de inflatie vooralsnog uitblijft ondanks het massaal bijdrukken van geld door verschillende overheden zijn de speculanten op zoek naar een ander hebbedingtje dat snel geld oplevert. Goud duurt te lang voor ze.

Particulieren gaan voor goud

Particulieren zien echter alleen maar meer redenen om goud te kopen. Ook als de economie weer aantrekt en bedrijven flinke winsten maken zal de dreiging van geldontwaarding steeds groter worden.

Er is immers zoveel gratis geld in de economie gepompt – alleen al de Amerikanen pompen maandelijks 85 miljard dollar in de economie – dat dit wel op een dag spaak moet lopen.  En dan smelt de waarde van geld weg als sneeuw voor een brandende zon.

Centrale banken begeven zich op onbekend terrein waarvan men zelf niet de gevolgen kan overzien. Of zoals een bestuurslid van de ECB tijdens een vergadering van het IMF in Washington onlangs zei: we vliegen blind. Particulieren die dit ook niet kunnen overzien waar dit naartoe leidt doen er goed aan hun beleggingen te spreiden. Goud is een gezond onderdeel van iedere beleggingsstrategie. Dat is het nog steeds en dat zal een hele tijd blijven.

Waar koopt u goud of zilver? Zie lijst met betrouwbare Goud- en zilververkopers

Lees hier alles over: Goud of zilver beleggen: munten goede belegging?

Slim Beleggen - Niet alleen gaan voor goud en zilver

  / Volg mij op Facebook / Ik op Google Plus