Goud Willem Middelkoop

Ook in het laatste boek van Willem Middelkoop draait het uiteraard weer om goud en de dollar. Zoals hij reeds eerder in zijn boek Als de dollar valt kenbaar heeft gemaakt gaat hij ervanuit dat de Amerikaanse valuta op haar laatste benen loopt. Dat kan nog wel overigens een tijdje duren, want Middelkoop heeft dat in 2007 al neergepend.

Dat het slecht gesteld is met de Amerikaanse overheidsfinanciën mag bekend zijn. Meer dan 16 biljoen dollar schuld en het gaat maar door. Zal men in staat zijn om het tij te keren?

Volgens Middelkoop dus niet, ook al doet de Amerikaanse overheid er alles aan om de dollar te steunen en niet alleen dat: ze manipuleert de inflatiecijfers, voert oorlog op alle fronten tegen landen die het aandurven om de hegemonie van de dollar ter discussie te stellen zoals Venezuela en aartsvijand Iran en als dat nog niet genoeg is wordt de goudprijs sinds tijden gemanipuleerd, lees onderuitgehaald.

En ook in zijn boek Goud en het geheim van geld vertrouwt hij het hoofd van de Amerikaanse Centrale banken Bernanke voor geen (dollar)cent. Zijn nieuwste boek The Big Reset (2014) is nu te koop.

Goudprijs

1 toy ounce gouden maple leafDe goudprijs wordt gebruikt om de inflatie laag te houden, want volgens Middelkoop, kijken burgers vooral naar de goudprijs om te weten hoe hun eigen munt ervoor staat. Stijgt die prijs dan worden mensen ongerust. Die slimme consumenten weten dan dat inflatie aanstaande is en de rente om de geldontwaarding weer te kunnen onderdrukken omhoog moet.

Dat is iets wat de Amerikaanse overheid ten koste van alles wil voorkomen. Immers, zolang de rente laag blijft kan Obama weer gerust vele miljarden en miljarden lenen voor een spotprijs en de bankiers doorgaan met het  bijdrukken van geld zonder dat daar ook maar enige dekking tegenover staat.

Willem Middelkoop, eigenaar van het goudfonds Commodity Discovery Fund die een negatief rendement in 2011 van 30% maakte (in totaal vanaf 2008 echter 60% in de plus) op aandelen in goudmijnen, staat niet alleen in zijn grootse verwachtingen voor edelmetalen.

Hij wijst er op dat miljardair/belegger Soros in de goudbedrijven Freeport- McMoRan Copper & Gold en Goldcorp onlangs heeft geïnvesteerd nadat hij eerder negatief was over de kansen van goud.

Buffett

En ook de superbelegger Warren Buffett met een vermogen meer dan 30 miljard dollar is op zijn eerdere negatieve uitlatingen over het gele edelmetaal blijkbaar teruggekomen. Hij kocht een aanmerkelijk belang in 2012 bij een Britse keten van goudverkopers. ‘He must have eaten his own words’, zoals de Amerikanen hierop zeggen.

Wat dat betreft heeft hij al eerder ook zilver 'gegeten', want in de jaren 90 heeft Buffet flinke hoeveelheden van dit poor man's gold gekocht en houdt daar nog steeds aan vast. Wat dat betreft wordt er door analisten een nog mooiere winst toegedicht aan zilver dan aan goud, omdat het eergenoemde bleke edelmetaal volgens de zilverexperts zwaar wordt ondergewaardeerd.

zilver broodjeInvesteringsanalist Ian Williams is er zelfs van overtuigd dat binnen 3 jaar die zilverprijs 500% zal zijn gestegen!

Bovendien kent zilver vele industriële toepassingen die het ook in goede tijden een prima belegging maakt. Opmerkelijk genoeg sluit Willem Middelkoop zich daarbij aan en heeft het zelfs over het nieuwe goud. Dat heeft hij medio 2010 gezegd en in 2011 nog een keer herhaalt. Net zoals vele andere investeringsanalisten ziet hij dat juist zilver t.o.v  goud sterk is ondergewaardeerd.

Wat ook helpt is dat het zogenaamde peakzilver in 2017 al wordt bereikt. Dat is het moment waarop het maximale aan zilver uit de mijnen is gehaald. Daarna zal de zilverproductie dalen omdat de mijnen uitgeput raken.

goudprijs gestegen

In het begin van 2010 heeft hij in een video vertelt dat beleggers nog steeds in goud kunnen investeren ondanks dat de prijs al flink is gestegen. Op dat moment was de goudprijs al tot 1100 dollar opgeklommen, maar hij verwacht de komende jaren dat die wel tot 5000 dollar kan gaan doorstoten. Eind 2012 staat de teller op rond de 1800 dollar.

Goud kopen bij Middelkoop

Fysiek goud kopen bij Willem Middelkoop kunt u niet meer, in die zin dat hij zijn bedrijf AmsterdamGold.nl (beoordeling) in 2011 reeds verkocht heeft voor een flinke winst. Daarna is hij echter doorgegaan met het Gold & Discovery Fund waar u kunt instappen voor minimaal 45.000 euro.

Uw geld wordt dan belegt in goudmijnaandelen. Die hebben wel een ander koersverloop dan wanneer u voor het echte, fysieke goud gaat. Hoewel hij in 2011 veel last had van dalende aandelenkoersen heeft hij sinds de oprichting van dit beleggingsfonds meer dan 60% rendement geboekt. Hoeveel rendement hij maakt kunt u op zijn website dagelijks zelf bijhouden.

Update 2014: Zijn nieuwste boek is uit: The Big Reset. Wederom is het omvallen van de dollar hegemonie aanstaande. Ondertussen is het goud vorig jaar (2013) met 30% gedaald en de beleggers in zijn Commodity Discovery Fund hebben 50% op hun investering in 1 jaar verloren. Laatste voorspelling begin 2014: Goudprijs zal zich krachtig herstellen tot ver boven de 2000 dollar.
 

Gouden munten kopen?   |   The Silver Mountain levert gouden munten tegen gunstige voorwaarden

 

Gouden munten verkopen?  |  De beste prijs van Nederland om uw goud te verkopen – Inkoop Edelmetaal


Zie ook: Waar goud en zilver kopen / Willem Middelkoop op Twitter, zijn eigen website. / Volg mij op Facebook