Gouden American Eagle

Een prima gouden beleggingsmunt, deze golden Eagle die sinds 1986 wordt geslagen door het gerespecteerde United States Mint. Voordeel: net zoals de gouden Maple Leaf door de betrouwbaarheid en bekendheid van deze munt is het internationaal verhandelbaar.

Met een gewicht van 33,93 gram en een goudgehalte van 91,67% (21 karaat is dat) heeft u exact 1 troy ounce (31,103 gram) puur goud in handen. Naast goud is er ook 3% zilver in verwerkt en 5,33% koper. Dit om de edelmetalen munt meer stevigheid te geven.

Net zoals deze golden Eagle wordt de munten geslagen onder strikte controle van de Amerikaanse overheid zodat u zeker weet dat hiermee niet gerommeld is.

Goudmijn

De ‘Gold bullion act’ uit 1985 dat door het Amerikaanse congres werd aangenomen – president Reagan was toen President van de Verenigde Staten – bepaalt dat alle goud gebruikt in deze munten uit Amerikaanse goudmijnen afkomstig moet zijn. Ze zijn ook legal tender in de VS, dus kunnen zo in het betalingsverkeer worden gebruikt, hoewel dat natuurlijk nooit gebeurt met de nominale waarde van $50 die erop staat.

Naast de 1 troy ounce American Eagle die hier in Nederland overal te koop is worden ze ook in andere gewichten aangeboden, allemaal 21 karaat goud:1/10 troy ounce met een bruto gewicht van 3,393 gram, ¼ troy ounce (8,483 gram) en de  ½ troy ounce dat 16,965 gram weegt. Deze zijn normaliter niet hier te koop.

Uiterlijk

Toont de fiere met wuivende haren Lady Liberty met in haar rechterhand een fakkel (het symbool van de vrijheid) en in haar andere hand een olijftak. Op de andere zijde ziet u een arend die op zijn nest aanvliegt alwaar het jong reeds gulzig naar haar lege poten staart. Met een kilo goudprijs van rond de 40.000 euro komt deze munt boven de 1300 euro uit. (Zie ook goudprijs ontwikkeling) Daarnaast kunt u ook beleggen in de zilveren American Eagle, ook 1 troy ounce per stuk maar door de lage zilverprijs wellicht iets makkelijker om aan te schaffen.

Video

Hier een Engelstalige video over de golden Eagle van iets meer dan 2 minuten. De eigenaar heeft het gekocht voor $1000, maar dat is dus nu wat meer waard. In ieder geval voor deze bezitter heeft de investering in goud  tot nog toe goed uitgepakt.

 
 

Gouden Eagle kopen?   |   The Silver Mountain levert gouden munten tegen gunstige voorwaarden

 

Inkoop Gouden Eagle?  |  Ontvang 100% van de huidige goudprijs op Inkoop Edelmetaal.


 

 

Zilveren Munten - alle meest bekende zilveren munten op een rijtje gezet, meeste munten zijn van 99,99 % puur zilver.

Zilveren Munt Maple Leaf - Alle informatie over de Maple Leaf

Zilveren Munten kopen - adressen waar u zilver en goud kunt kopen in de vorm van munten of als baar.

Zilveren Munt Britannia - Ook de Britten slaan hun eigen zilveren munt in navolging van de Canadezen en de Australiers.

Zilveren Munt American Eagle - De Amerikaanse Silver Eagle, 1 troy ounce puur zilver

Zilveren Tientje - Uit de tijd dat we nog de gulden hadden. Anders dan bovenstaande munten niet puur zilver, maar een zilvergehalte van 72%