KNM.nl Beoordeling

Mijn recensie over het kopen bij de Knm.nl, de Koninklijke Nederlandse Munt. Ook met video. Kort gezegd: Prima bedrijf, maar toch even een aandachtspunt voor ze.

Waar blijven ze?

Ik heb online een zilveren Tulpje Vijfje 2012 zilver proof gekocht samen met de zilveren dukaat Utrecht 2012.

Op 27 maart kocht ik de beide munten en na een paar weken vroeg ik mij af: waar blijven ze? Moeten ze nog geslagen worden? Was er iets misgegaan? Wat? Ik was wel gewend eraan dat het een week of 2 kan duren bij andere muntenverkopers voordat je het bestelde in je handen hebt, maar dat staat dan duidelijk aangegeven naast de munt die je wilt kopen. Niet bij de knm.nl

Op zoek naar de leveringstijd las ik elders op hun site dat het ongeveer 5 werkdagen kost voordat je ze in huis hebt.

Publiciteit

Zeker aan het Tulpen Vijfje was veel publiciteit gegeven dus ik begreep eigenlijk niet waarom die munten nog niet waren verstuurd. Je gaat toch niet in de pers staan met de Tulp als het nog eerst geslagen moet worden?

Op 17 april 3 weken later dacht ik, kom doe eens gek, en ik bel de klantenservice op. Blijkt dat de zilveren tulp reeds veel eerder had kunnen worden verstuurd, maar juist die andere zilveren dukaat alle vertraging veroorzaakte.

Tulpen Vijfje zoals geleverd door de knm.nlDaarom zou de zending, zei de vriendelijke man aan de andere kant van de lijn, wel tot medio mei (!) kunnen gaan duren, dus nog een maand wachten op levering. Hij bood echter meteen aan die 2 zendingen van elkaar los te koppelen. Daarom mag ik de zilveren tulp binnen een paar dagen alsnog verwelkomen. Prima opgelost.

Update: Dus niet. Een week later weer gebeld, omdat het Tulpen Vijfje nog steeds niet was verstuurd. Wederom wordt het verstuurd. Reden was dat ze het daar heel erg druk hebben, maar klantenservice zou het nu op de spoedlijst zetten. Nou -wederom prima.

Goed, nog een week gewacht en toen ik voor de derde keer wilde bellen waar het bleef zag ik in de brievenbus toch post van de Koninklijke Nederlandse Munt. Eindelijk. Naast foto's heb ik er ook een video van gemaakt waarop mijn laatste aanwinst te aanschouwen is.

Polar Bear

Daarnaast heb ik los van deze bestelling  een tweetal  Polar Bear zilveren munten gekocht, geslagen door de Canadian Royal Mint. Die waren er wel binnen een paar dagen.

Zilveren dukaat 2012

Deze munt die geslagen is in het kader van de 12 provinciën heb ik op 27 maart besteld en mocht hem 3 mei al in ontvangst nemen. Dus ik hoefde slechts een maand te wachten. Inclusief een zwart fluwelen doosje met daaromheen een wit kartonnen omhulsel te kopen voor 48,95 in hun webshop. Informatie en beoordeling zilveren dukaat 2012.

Zilveren dukaat wordt geleverd in zwart fluwelen doosje

Prima klantenservice

Conclusie: uitstekende klantenservice en met verzendkosten van slechts 2,95 euro kan je geen buil vallen wanneer u bij het knm.nl koopt. Bij andere bedrijven ben je meer dan 10 euro kwijt, maar dan wordt het blinkende edelmetaal wel verzekerd verstuurd en tevens persoonlijk door de (parttime) postbode afgeleverd nadat u een krabbel heeft gezet.

De Knm.nl kent die zorgen niet en stuurt de munten onverzekerd gewoon per brievenpost. In mijn geval gaat het dus om zilveren munten die samen ongeveer 100 euro kosten.

Aandachtspunt: Wat wel mag gebeuren is dat naast de bestelde producten in hun webshop ook duidelijk de levertijd wordt aangegeven – zoals de concurrenten dan doen. Als ik had geweten dat ik meer dan een maand moet wachten voordat ik de dukaat krijg dan had ik van die koop in ieder geval afgezien. Klantenservice maakt overigens alles goed.

P.S. Als het zolang duurt zou je vroeger ook naar de shop van het Utrechtse Geldmuseum kunnen gaan om het daar meteen te kopen. Het museum is namelijk verbonden aan het munthuis en je kan zelfs door een raam op de werkvloer van de muntenfabriek kijken, maar dat is nu niet meer mogelijk. Klantenservice vertelde me dat dit was opgeheven en de ruimte alleen nog voor folders en dergelijke wordt gebruikt.

Videobeoordeling knm.nl

Tweede video waarin de levering van de dukaat bespreek.

Hoewel we volgens mij op het punt staan de euromunt weer af te schaffen brengt een optimistisch gestemde Knm.nl n.a.v. 10 jaar euro een speciale reeks uit van de kleinste gouden munten ter wereld. Zie Beoordeling '10 jaar Euro 2012' in Goud

P.S. Niet Koninklijk

Let op: dit bedrijf moet u absoluut niet verwarren met het Nederlandse Munthuis die zich op hun site het gevoel geeft dat je hier te maken hebt met een “Koninklijk” bedrijf. Dat zijn ze niet en al helemaal niet naar hun klanten toe. Ook de naam vind ik verwarrend en je kan makkelijk denken dat je hier te maken hebt met het echte muntenhuis. Kan de KNM.nl daar niet tegen optreden op de grond van verwarring c.q misleiding van de klant? Zie ook recensie Nederlandse Munthuis.

 

 

Waar Goud en Zilver Kopen

Beoordeling Golddirect - grootste leverancier van edelmetaal aan particulieren in West-Europa.

Beoordeling Doijer en Kalff - als klant heb ik bij Doijer en Kalff een deel van mijn zilvercollectie gekocht. Hier mijn beoordeling, inclusief video.

Beoordeling Silver Mountain - Bij dit bedrijf heb ik mijn eerste 2 zilveren munten gekocht. Mijn oordeel over hen.

Beoordeling Nederlandsche Muntenhuis

Beoordeling Zilvergoudwinkel.nl

Beoordeling Goudpensioen.nl

Beoordeling AmsterdamGold.nl

Beoordeling Klaver Munthandel: Beleginmunten.nl

Beoordeling '10 jaar Euro 2012' in Goud

Beoordeling Muntzilver.nl Spaarplan

Beoordeling TOV Hazel