Maple Leaf Zilveren Munt

Informatie over de zilveren 1 toy ounce Maple Leaf, waar u ze kunt kopen, filmpje, foto’s, hoe ziet hij eruit en welke andere zilveren munten er te koop zijn.

Maple Leaf is mijn meest favoriete zilveren munt, zowel als zilverbelegging als verzamelobject. Reden: het is gemaakt van puur zilver, makkelijk verkrijgbaar (ook in Nederland), per stuk te koop en snel verhandelbaar vanwege zijn goede reputatie. Er is ook een gouden Maple Leaf beschikbaar, maar is ietjes duurder.

Algemene Informatie

De meest bekende zilveren munt is de Canadese Maple Leaf gemaakt van puur zilver 9999/1000 dat gewonnen is in de Canadese zilvermijnen. Het weegt 31,103 gram. De verkoopprijs is direct verbonden aan de zilverprijs, maar ligt op dit moment iets boven de 31 euro. Het zilveren muntstuk heeft een diameter van 38 mm.

Deze gewilde zilverlingen worden geslagen door de Canadian Royal Mint onder auspiciën van de nationale regering zodat u zeker weet echt puur zilver in handen te hebben indien u de Maple Leaf koopt.

Mocht u deze munten bij de erkende handelaren kopen die het rechtstreeks van de Royal Mint betrekken dan krijgt u de zilveren Maple Leaf tevens in de originele tube verpakking waar het goed geconserveerd is tegen beschadigingen.

In 1988 heeft de Canadese regering onder strikte voorwaarden toestemming gegeven tot het slaan van deze Canadese beleggingsmunten.  Sindsdien zijn er vele miljoenen zilverlingen geslagen en nog steeds is de vraag groter dan het aanbod.

Voorkant

Maple Leaf zilveren munt voorkant

Maple Leaf, Engels voor esdoornblad, is het nationale symbool van Canada en prijkt op de voorkant van de munt. Verder staat er Fine Silver 1 oz Argent Pur onder het esdoornblad. Fine Silver betekent echt zilver, 1 oz is de afkorting voor 1 (troy) ounce. Daar bedoelt men 31,103 gram mee.  Het Engelse woord argent wordt ook voor zilver of zilverkleurig gebruikt.

Naast het blad staat aan beide kanten de cijfers 9999, waarmee men 99,99% bedoelt en slaat op het zilvergehalte van de munt.

Achterkant

Maple Leaf zilveren munt achterkant

Op de achterkant ziet u de  Britste vorstin Elisabeth II die zoals u weet ook de koningin is van Canada en Australië. Onder haar blinkende portret staat 5 Dollars en het jaartal waarin de munt is geslagen. Zie ook videobeoordeling Maple Leaf

Detail Maple Leaf munt

Opvallend

Mijn favoriete zilveren munt, omdat het ook echt puur zilver is wat je tegemoet blinkt, dat nog altijd 0,09% meer is dan de American Eagle of de Mexican Libertad. Toegegeven, een kniesoor die daar op let, maar toch.

Ook hebben de 2 laatste munten een doffe glans meegekregen van de muntenmaker, waarbij de Mexican Libertad nog het allerdofst van alle zilveren munten kan worden genoemd.

Ter gelegenheid van de 10 -jarig bestaan van de Canadese argent bullion munt is er in 1998 een eenmalige en unieke Maple Leaf van 10 ounce uitgegeven, door hun zeldzaamheid nu zeer gewild bij beleggers en verzamelaars.

1 troy ounce zilveren Maple Leaf naast eentje van 10 ounce uit 1989
Meer foto's

Filmpje

Even een kort filmpje van 30 seconden waarin ik alleen mijn Maple Leaf laat zien. Geen verdere uitleg. Zie ook uitgebreidere video met uitleg.

Belegging

Zijkant Maple Leaf 1 troy ounceVoor  beleggers die in puur zilver willen beleggen is dit de meest gewilde munt geworden. Reden is dat deze onder de verzameling van zilveren munten die te koop zijn tot 1 van de goedkoopste behoort. Dat komt omdat de Canadian Mint minder geld rekent bovenop de zilverprijs, in ieder geval minder dan haar grootste concurrent de American Eagle die wordt uitgegeven door de  US Mint.

Dat verschil in prijs is overigens niet zo groot, iets van 50 cent per stuk, maar als u dit als u  veel van deze munten wilt kopen als een belegging dan tikt dat natuurlijk behoorlijk aan.

Let op: Mocht u het rechtstreeks in Canada (online) kopen dan moet u wel rekening houden met invoertarieven die gelden voor landen buiten de EU. Bij een bedrag vanaf 150 euro bent u dan zowel omzetbelasting als douanebelasting schuldig. Van 22 tot 150 euro alleen omzetbelasting.

De Oostenrijkse Wiener Philharmoniker – een nieuwkomer onder de zilveren munten - is overigens nog ietjes goedkoper, althans op dit moment.

De Zilveren Gulden die tot 1967 werd geslagen door de Utrechtse Munt  heeft een zilvergehalte van 72% en kan men ook als belegging kopen. Het wordt vaak door professionele handelaren per kilo aangeboden.

Met alle respect, maar de Maple Leaf is ook per stuk verkrijgbaar en in veel mooiere staat, omdat de Canadezen nog steeds tot op de dag van vandaag (en morgen) de ‘ Esdoornblad’ slaan, dat in tegenstelling tot de Zilveren Gulden.

Zowel door de bekendheid wereldwijd van de Canadese zilveren munt als de goede reputatie van de Canadian Royal Mint verkiezen veel beleggers de Maple Leaf in zilver of in puur goud boven haar concurrenten.  Zie ook de Canadese Cougar.

Last van witte vlekken op uw zilveren munt? Oplossing nabij

Munten van edelmetaal: goede investering?

 Zilveren Munten - alle meest bekende zilveren munten op een rijtje gezet, meeste munten zijn van 99,99 % puur zilver.


Zilveren Maple Leaf kopen
?  
|   Bestel uw zilver Maple Leaf munten veilig en eenvoudig online bij The Silver Mountain

 

Zilveren munten verkopen?  |  Voor de hoogste biedprijs kunt u terecht bij Inkoop Edelmetaal – terugkoopgarantie voor 107% van de zilverprijs.