Muntzilver.nl Beoordeling Spaarplan

Onlangs een vraag binnen gekregen van iemand die vroeg of ik even een kijkje wilde nemen bij het aanbod van Muntzilver.nl. Ze bieden daar een koopprogramma van zilveren munten aan die men het PuurZilver Spaarplan noemt.

Er staat een copyrightteken bij in de veronderstelling dat men op woorden auteursrechten kan claim. Dat klopt niet, maar voorruit.

Het aanbod luid dat u in 12 maandelijkse termijnen een vast bedrag betaalt, ongeacht of de zilverprijs stijgt of daalt. Daarvoor krijgt u in ruil in totaal 20 Philharmoniker zilveren munten toegestuurd.

Na de eerste betaling krijgt u uw eerste munt, maar - en nu komt het: pas nadat u uw het volledige bedrag hebt overgemaakt krijgt u de overige 19 Philharmoniker zilveren munten opgestuurd.

Fijne regeling. Het risico dat zij er in de tussentijd met uw geld vandoor gaan of failliet en niet meer aan hun verplichtingen kunnen voldoen is dus volledig voor u. Welke garantie heeft u dat ze zich aan de afspraken houden?  Ze zijn bij geen enkele organisatie aangesloten dus als het mis gaat kunt u nergens terecht. Waar zijn de positieve klantenervaringen van Muntzilver? Zie ze nergens staan.

Wat gaat het u kosten

Toen ik keek bleek dat als u hiervoor kiest 60 euro betaalt. Om 1 zilveren Phil opgestuurd te krijgen die op dit moment voor de helft van de prijs overal elders op het internet te koop is? Zo, dat is nog een aanbieding!

Maar begrijp ik goed dat je dus 12 keer die 60 euro moet betalen voordat je 20 x 1 troy ounce .999 zilveren Oostenrijkers in huis hebt? Dat is dus 720 euro gedeeld door 20 is 36 euro voor 1 Phil. 

Ik kijk even op Silvermountain en daar kosten ze per stuk 32 euro op dit moment. (Zie beoordeling TheSilverMountain) Zou u daar in 1 keer kopen bent u 640 euro kwijt plus verzendkosten. Op Doijer & Kalf kost het nu 31,41 per stuk. (Prijzen worden aangepast aan de actuele zilverprijs, beoordeling Doijer & Kalff).

Bij Muntzilver zijn ze niet per stuk te koop. U kunt daar wel 20 stuks in 1 keer kopen voor 639,20, inclusief verzendkosten. Dat is dus wel een goede koop als u daarvoor wilt gaan.

Zelf heb ik geen munten bij ze gekocht, maar hier een beoordeling van iemand op mijn Youtube kanaal die daar wel ervaring mee heeft (niet het Spaarplan):

"(...)Ik in het verleden 2x een tube van 20 stuks besteld en dit tegen de normaal geldende koersen(zij waren inclusief de verzendkosten zelfs de goedkoopste van dat moment) Het lijkt mij een betrouwbare online winkel, en beide keren werd alles binnen een paar dagen geleverd (...)." Link naar video

Als u tussentijds wil stoppen, want gebeurt er dan met deze “goudgerande” regeling? Bent u dan al uw geld kwijt of sturen ze een deurwaarder op u af om de rest van het geld te incasseren? Vragen, maar waar zijn de antwoorden?

Oordeel

De informatie die ze verstrekken over dit “Spaarplan” die het bedrijf zelf heeft verzonnen is aldus erg karig en kent voor de koper geen enkele garantie dat ze zich ook aan deze deal houden. Sparen doe je bij een bank, niet bij een webshop.

 Je kan ze overigens bellen, maar beter is om ze te e-mailen, omdat ze “regelmatig in vergadering” zijn of met klanten actief. Voor deze deal hoeft u ze overigens niet te storen. Muntzilver Linkedin profiel en op Twitter. Zie ook: Waar Goud en Zilver kopen

 

Beoordeling Golddirect - grootste leverancier van edelmetaal aan particulieren in West-Europa.

Beoordeling Doijer en Kalff - als klant heb ik bij Doijer en Kalff een deel van mijn zilvercollectie gekocht. Hier mijn beoordeling, inclusief video.

Beoordeling Silver Mountain - Bij dit bedrijf heb ik mijn eerste 2 zilveren munten gekocht. Mijn oordeel over hen.

Beoordeling Nederlandsche Muntenhuis

Beoordeling Zilvergoudwinkel.nl

Beoordeling Koninklijke KNM.nl

Beoordeling Goudpensioen.nl

Beoordeling AmsterdamGold.nl

Beoordeling Klaver Munthandel: Beleginmunten.nl

Beoordeling '10 jaar Euro 2012' in Goud

Beoordeling TOV Hazel

Home