Nederlandse Muntenhuis Beoordeling

Bent u ook zo tevreden over het Nederlandse Muntenhuis? Dan bent u de eerste! U kunt overigens met een gerust hart daar wat kopen – u krijgt gewoon wat u bestelt heeft – maar deze veel genoemde onderneming op het internet zal u daarna nog meer proberen te verkopen. Op zich is ook dat geen probleem, wel dat de klant de indruk krijgt dat hij/zij een verplichting aan zou zijn gegaan om nog meer munten te kopen. Daar is niet iedereen van gecharmeerd. En ik ben een van.

Update: van dit "muntenhuis" hebben we geen last meer. Het is blijkbaar failliet en de website staat nu alleen nog maar dat men hun activiteiten gestaakt heeft in Nederland.

Mijn ervaring met Nederlands(ch)e Muntenhuis

Even dacht ik dat het dat dit een officiële website was van de overheid met Koninklijke goedkeuring (zie Beoordeling Koninklijke KNM.nl), maar ik kwam er al gauw achter dat dit absoluut niet het geval was. Ook de zin "Leverancier van Koninklijke kwaliteit" geeft je een compleet verkeerde indruk met wie je te maken hebt. 

Ik kwam via een overigens wel betrouwbare site bij hen terecht en heb toen een vijf euro munt gekocht voor slechts 5 euro. Koopje! Als ik overigens eerst de naam op internet had ingetypt valt het op dat na het eerste zoekresultaat die hun site aangeeft daarna alleen maar links worden gegeven naar klanten die zich belazerd voelen. Zelfs de consumentenbond moest in actie komen om hun discutabele praktijken te doen stoppen. 

Na mijn eerste (en tevens laatste) koop kreeg ik echter meerdere brieven van het Nederlandse Muntenhuis. Daarin werd mij medegedeeld dat ik binnenkort een nieuwe verzameling munten mocht verwachten. Ik kon mij niet herinneren dat ik daarvoor toestemming had gegeven. Toch ademde de brief het idee alsof ik dat wel had gedaan.

Als je echter de brief goed leest staat er even verderop dat je nog wel naar hen moet bellen om de koop te bevestigen. Ik moest dus zelf nog actie ondernemen om munten toegestuurd te krijgen waar ik niet op zat te wachten. Toen was ik gerustgesteld en heb deze en de volgende brieven rechtstreeks aan de krantenbak toevertrouwd.

Weer kopen

Het kan zijn dat ze hun praktijken ondertussen aangepast hebben en wat klantvriendelijker zijn geworden. En op zich zou ik best weer wat van ze willen kopen als ze iets van mijn gading hadden – dat hebben ze echter niet. Voor de rest, ik weet wat mijn rechten zijn als consument en hun brieven zijn prachtige marketingproza.

Vervelend is wel dat andere consumenten die misschien wat minder kritisch zijn denken dat ze toch een verplichting zijn aangegaan en dan maar de munten die ze daarna krijgen gewoon betalen. Niet doen als u daar ook geen toestemming voor gegeven heeft.

Niet kopen

Maar ik houd er niet van als klanten worden misleid. En ook ik was misleid doordat ik dacht met het officiële muntenhuis van de overheid van doen te hebben. Hoe dan ook, er zijn meerdere alternatieven waar u al dan niet zilveren munten kan kopen zonder er een buil aan te vallen. Zie ook beoordeling het echte Koninklijke KNM.nl

Op goeievraag.nl: Zijn de munten van het Nederlandse muntenhuis iets waard?

 

 

Waar Goud en Zilver Kopen

Beoordeling Golddirect - grootste leverancier van edelmetaal aan particulieren in West-Europa.

Beoordeling Doijer en Kalff - als klant heb ik bij Doijer en Kalff een deel van mijn zilvercollectie gekocht. Hier mijn beoordeling, inclusief video.

Beoordeling Silver Mountain - Bij dit bedrijf heb ik mijn eerste 2 zilveren munten gekocht. Mijn oordeel over hen.

Beoordeling Zilvergoudwinkel.nl

Beoordeling Koninklijke KNM.nl

Beoordeling Goudpensioen.nl

Beoordeling AmsterdamGold.nl

Beoordeling Klaver Munthandel: Beleginmunten.nl

Beoordeling '10 jaar Euro 2012' in Goud

Beoordeling Muntzilver.nl Spaarplan

Beoordeling TOV Hazel