Testen Echtheid Goud en Zilver

U koopt goud of zilver, maar hoe weet u nu of het echt is?

Er is wel zoiets als toetswater die u samen met een toetsteen kunt gebruiken (zie Youtube filmpje voor uitleg) om te achterhalen of u echt goud of zilver in handen heeft, maar dat lijkt me teveel gedoe tenzij u een professioneel inkoper bent van edelmetaal. Bovendien beschadigt deze chemische methode uw munten.

Reputatie

Beter is om in de eerste plaats alleen te kopen van betrouwbare leveranciers met goede recensies van mensen die eerder bij de aanbieder hebben gekocht. Zie bijvoorbeeld mijn klantenbeoordeling van de Koninklijke Nederlandse Munt

Op Ebay heeft u kans vervalsers tegen het lijf te lopen. China schijnt een rijke bron te zijn van vervalsingen.

U kunt wel op deze internationale veilingsite kopen of op Marktplaats.nl , maar doe eerst onderzoek naar wie de persoon is die de munten verkoopt.

Gezond verstand

Mocht u reeds een paar zilveren of gouden hebben gekocht dan weet u ook hoe ze aanvoelen en hoe ze eruit zien. De kleur van het edelmetaal, het geluid dat ze maken als u ze tegen elkaar tikt, hoe gedetailleerd ze eruit zien.

Vervalsers zullen namelijk niet letten op het detail, want wil men een Maple Leaf of een American Eagle exact namaken zonder dat je ook als leek iets in de gaten hebt dan ben je een aardige tijd bezig en kost dus geld. Dat zal die dus niet zo gauw doen. Die vervalser wil immers zo snel mogelijk veel geld verdienen en tegelijkertijd zo min mogelijk kosten maken.

Naast gezond verstand is de beste methode uw munten te wegen. De meeste wegen 1 troy ounce = 31,103 gram. Als het echt is zal die dan ook precies op dat gewicht uitkomen.

U kunt proberen te wegen met een heel goed werkende brievenweegschaal, maar om echt goed te doen kunt u beter speciale weegapparatuur nemen. Je hebt speciale apparaatjes op de markt die op 0,01 gram na nauwkeurig  kunnen wegen en makkelijk mee te nemen zijn naar bijvoorbeeld een muntenbeurs.

Meten is weten

Alle officiŰle munten zoals u hier tegenkomt op mijn website hebben specifieke afmetingen. Daar zal nimmer van worden afgeweken. U kunt uw bezit nameten met speciale (digitale) munten meters die voor een paar tientjes worden aangeboden op internet en op 1/100 millimeter nauwkeurig na werken. / Volg mij op Facebook / Ik op Google Plus

 

 

Waarom Zilver Kopen (en niet goud)

Waarom Goud kopen voor uw euro's

Waarom is Goud pas ECHT geld

Zilveren Munten - alle meest bekende zilveren munten op een rijtje gezet, meeste munten zijn van 99,99 % puur zilver.

Zilver Baar Kopen - of meteen maar gaan voor een zilvermijn?

Zilveren Munt Maple Leaf - Alle informatie over de Maple Leaf

Zilveren Munten kopen - adressen waar u zilver en goud kunt kopen in de vorm van munten of als baar.

Zilveren Munt Britannia - Ook de Britten slaan hun eigen zilveren munt in navolging van de Canadezen en de Australiers.

Zilveren Munt American Eagle - De Amerikaanse Silver Eagle, 1 troy ounce puur zilver