Zilver Baar Kopen - Of meteen maar een zilvermijn?

Als u wilt beleggen in fysiek zilver is het alleen aantrekkelijk om zilver baar te kopen als u een zakelijke klant bent. Dit vanwege de 21% BTW die hierop wordt geheven.  Nieuw: 1 kilo zilverbaar

“Gewone” beleggers kunnen het beste zilveren munten kopen waar 6% BTW op zit, die naast de waarde in puur zilver ook een verzamelwaarde vertegenwoordigen waardoor ze makkelijker voor een goede prijs te verkopen zijn. Om even het verschil aan te geven: 1 troy baar zilver (99,99% puur) wordt nu aangeboden voor rond de 55 euro, terwijl u het zelfde gewicht in baar zilver met de zelfde zuiverheid ook kunt krijgen voor rond de 30 euro als u kiest voor de Maple Leaf zilveren munt.

Ook kunt u kiezen voor muntbaren: die hebben het grote voordeel voor particulieren boven zilverbaar dat hier alleen 19% op de winstmarge wordt geheven. Bij de zilverbaar is dat 21% op de gehele verkoopprijs.

U kunt een zilver baar al vanaf 10 gram kopen zoals bv. bij Goudpensioen, dat lijkt me vooral interessant als curiositeit of als u iemand zilver cadeau wil doen.

Als belegging kunt u deze zilver broodjes vanaf een halve kilo bijvoorbeeld kopen bij SilverMountain die ze betrekt van o.a erkende zilverhandelaren als Schone edelmetalen, in 2004 overgenomen door het Belgische Umicore. Zie ook: Goudbaar kopen

250 gram puur zilver Andorra
Zilveren munt baar Andorra 250 gram, gekocht bij zilvergoudwinkel.nl. Zie beoordeling Voor particulieren voordeliger koop dan zilverbaar. Foto's Zilveren Muntbaar

Waarom in zilver beleggen en niet in goud?

Voor edelmetalen kiezen als onderdeel van uw beleggingsportefeuille is een goed keuze. Maar kiest u dan voor goud of zilver?

Voordeel goud: als er veel onrust is op de financiële markten ziet u dat goud enorm stijgt. Zilver stijgt ook wel, maar een stuk minder. Nadeel goud: het daalt ook weer flink als de markten zich weer stabiliseren. De investeerder kan immers zijn geld weer gerust toevertrouwen aan banken en aandelen of obligaties kopen.

Voordeel zilver: mocht het weer economisch voor de wind gaan in de wereld dan zal zilver naar verwachting niet dalen of juist stijgen. Dit komt omdat zilver ook in de industrie veel wordt gebruikt.

Nadeel: op de korte termijn is het niet goed om hiervoor te kiezen vanwege de kleine zilvermarkt. Indien een grote partij ineens van zijn zilver afmoet vanwege financiële problemen zoals in 2011 is gebeurd, dan zie je de zilverprijs ineens flink dalen. Nu is die overigens weer aardig gestegen.

Ook de zilvermijnen die u o.a. in Amerika en Australië aantreft zijn niet onuitputtelijk en ook dat zal in de toekomst alleen maar kunnen leiden tot stijging. Laatste nieuws: investeringsspecialist verwacht dat de zilverprijs binnen 3 jaar met 500% zal stijgen.

Conclusie: voor de lange termijn zijn zilver baren en munten een prima investering. Zowel in slecht tijden als in goede tijden zal een stijging van de prijs mogelijk zijn. Uiteraard weet u dat de huidige omstandigheden geen garantie bieden voor de toekomst.

Zilvermijnen kopen?

Er zijn op het internet een aantal websites te vinden die u attendeerden op de koop van een goud- of zilvermijn zoals deze zilvermijn die gelegen is in Washington en te koop staat voor 650.000 dollar. of bekijk de lijst met mijnen die aan de (Amerikaanse) beurs zijn genoteerd.

Ikzelf heb in de jaren 80 geïnvesteerd in een Canadese zilvermijn en dat rendement is mij niet bevallen om het zacht uit te drukken.

Zie ook: In goud of in goudmijnen beleggen?

Echtheid

Hoe weet u nu of het wel echt puur zilver is dat u krijgt? Hiervoor zijn er een aantal autoriteiten op dit gebied die de zuiverheid garanderen van de zilver- of gouden producten die u afneemt.

Bij zilveren munten zijn het meestal de betreffende landen die al dan niet bij wet dit hebben vastgelegd zoals bij de Amerikaanse Silver Eagle of de Canadese Maple Leaf het geval is.

Bij zilver baren is er (o.a.) de London Bullion Market Association (LBMA) die de zuiverheid erkent. De LBMA is een organisatie die de hele zilver-en en goudmarkt in Londen representeert en de meeste van de centrale banken, fabrikanten (die edelmetaal in hun producten verwerken) en anderen als klant hebben.

Munten van edelmetaal: goede investering?

Zilverbelegger Jort Kelder

In De Wereld Draait Door heeft Jort Kelder zijn zilver baar getoond van 26 kilo. Op het moment van uitzending had hij er al meer dan 3000 euro mee verdient. Zie uitzending.
Zilver baar op schoot bij Jort Kelder . Bron: DWDD
 

Zilverbaar kopen?   |   Nieuw gegoten zilveren baren leverbaar bij The Silver Mountain, Nederlands grootste bullion dealer.

 

Zilverbaar verkopen |  Wij bieden altijd 98% van de huidige zilverprijs - Verkoop uw zilver bij Inkoop Edelmetaal.

Zilveren Munten - alle meest bekende zilveren munten op een rijtje gezet, meeste munten zijn van 99,99 % puur zilver.

1 kilo zilverbaar

Goudbaar - Alle vormen van beleggen in goud en goudbaar.

Zilveren Munt Maple Leaf - Alle informatie over de Maple Leaf

Zilveren Munten kopen - adressen waar u zilver en goud kunt kopen in de vorm van munten of als baar.

Zilveren Munt Britannia - Ook de Britten slaan hun eigen zilveren munt in navolging van de Canadezen en de Australiers.

Zilveren Munt American Eagle - De Amerikaanse Silver Eagle, 1 troy ounce puur zilver

Zilveren Tientje - Uit de tijd dat we nog de gulden hadden. Anders dan bovenstaande munten niet puur zilver, maar een zilvergehalte van 72%