Hier komt titel

Zilverbestek - Informatie over zowel verkopen als kopen

Echt zilverbestek heeft vaak een zilvergehalte van 83,5%, wanneer het verzilverd is dan zit er hooguit 10% van dit edelmetaal erin.

Verkopen

Professionele inkopers zullen het alleen willen hebben voor het omsmelten, tenzij het natuurlijk van antiek is. Dus om een idee te krijgen op welke prijs u ongeveer kunt rekenen moet u eerst weten hoeveel zilver in uw glimmende vorken en lepels en wat dies meer zij verwerkt is.  

Door naar het zilvermerk te zoeken op uw bestek kunt u achterhalen wat u in uw handen heeft. Staat er 835 erin? Dan heeft u mooi tafelzilver dat u ter verkoop kunt aanbieden aan de meeste zaken die dit ook verkopen. Daarbij krijgt u dus alleen de waarde die is afgeleid van de zilverkoers die op dit moment ongeveer 700 euro per kilo doet.  Zie zilverprijs voor de actuele koers. U krijgt natuurlijk niet exact dat bedrag, omdat de inkoper er ook wat aan moet verdienen en tevens de kosten van het omsmelten er ook bij moet worden afgetrokken.

Mocht u een complete bestekset hebben die er nog goed uitziet dan kunt u beter eerst kijken of u het via verkoopsites als Marktplaats.nl kunt aanbieden. Dat geldt vaak ook voor zilveren munten, maar daar heeft dan een verzamelwaarde. Dan krijgt u er immers meer voor dan alleen de zilverwaarde.

Mocht het bestek alleen verzilverd zijn is het niet meer de moeite waard om het om te smelten. Dat geldt overigens ook voor zilveren sieraden waar  meestal 92,5% zuiverheidgraad kennen. Of dat zo is kunt u zelf zien door op zoek te gaan naar de zilvermerk 925 in uw ketting. Uitgebreide informatie over keurmerken.

Kopen

U kunt zelfs voor kinderen vanaf 3 jaar kinderbestek van zilver of verzilverd kopen. Ook schijnt het bacteriedodend te zijn waardoor het ook nog eens veilig is om te gebruiken. Goed zilverbestek kunt u gerust in de vaatwasser zetten ľ zie daarvoor het advies van de fabrikant. Voorbeeld aanbieders: Wmf.nl of voor verzilverde bestek bij zilver.nl

Zie Bestek op Bol.com Keuze uit 524 artikelen o.a. 16-delig bestekset van Jamie Oliver. Geen zilver. Ook Gero Bestek

Voor antiek zilver kunt u voorbeeld terecht bij Rikkoert.nl (vestigingen Schoonhoven en Lekkerkerk),of Gero