Zilveren munt Ark van Noah

Deze bijzonder mooie munt, is uitgegeven voor het eerst in 2011 door de Republiek van Armenië en heeft een nominale waarde van 500 dram (ongeveer gelijk aan 1 euro). Zilvergehalte is .999 en de munt heeft een diameter van 38,6 mm.

Geschikt als beleggingsmunt en het is de bedoeling dat het gaat concurreren met die andere munten zoals de Maple Leaf en de American Eagle die in de eerste plaats worden gekocht wanneer je in zilver wilt beleggen en niet zozeer vanwege het prachtige design.

Voorkant:de ark van Noch op een kalme zee die richting de kijker wordt voortgestuwd. Op de achtergrond de puntige tweeling berg Ararat waartussen een opkomende zon straalt en op de voorgrond een duif met een olijftak in zijn bek. Voor degenen die niet zo Bijbelvast zijn: afbeelding refereert aan de zondvloed die alles op aarde verzwolg en alleen de ark van Noah met zijn beesten spaarde.

Zilveren Ark van Noah

Achterkant: het wapen van de Armeense republiek.

Zilveren munt Armeense wapen

De zilveren Noah is overigens niet geproduceerd in Armenie, maar door een Duits bedrijf waarvan de afkorting ook op de munt staat: LEV = Leipziger Edelmetall Verarbeiting. Dit bedrijf garandeert het zilvergehalte en de productie ervan voldoet  volledig aan de regels van de London Buillon Market Association. Deze Engelse organisatie vertegenwoordigd alle grote zilver- en goudproducenten.

Video beoordeling munt

Zilveren munten kopen?   |   The Silver Mountain verkoopt diverse zilveren beleggingsmunten zoals de Maple Leaf en Philharmoniker. 

 

Zilveren munten verkopen?  |  Voor de hoogste biedprijs kunt u terecht bij Inkoop Edelmetaal – terugkoopgarantie voor 107% van de zilverprijs.