Zilveren Cook Island

Deze 1 troy ounce zilveren munt is geslagen onder auspiciŰn van Perth Mint, AustraliŰ en voor het eerst op de markt gebracht in 2008 na de succesvolle introductie een jaar eerder van de muntbaren. De bedoeling is dat deze munt concurreert met de wereldwijd vermaarde Maple Leaf en de American Eagle. Het weegt daarom 31,103 gram en heeft een zilvergehalte van .999

Prijstechnisch is de zilveren Cook Island gerelateerd aan de zilverprijs en dus net zo geschikt voor als u in zilver wilt beleggen als de Canadese of Amerikaanse evenknie. Er is ook een gouden variant van op de markt gebracht.

Voorkant laat de driemaster van de Engelse captain Cook zien, the Bounty, en de andere kant het portret van Koningin Elisabeth II. De munt heeft de nominale waarde van 1 Australische dollar en heet een wettig betaalmiddel op de eilandengroep, maar zal uiteraard nooit als zodanig worden gebruikt gezien de zilverprijs al vele malen hoger is.

Geschikt als u wilt beleggen in dit edelmetaal, maar hoort zeker ook thuis in de collectie van iedere muntenverzamelaar gezien het prachtige ontwerp en de uitmuntende kwaliteit ervan.

Zoals gezegd is deze munt voorafgegaan aan de muntbaar, dat is een broodje zilver met daarop een muntstempel. Deze is speciaal voor de Europese markt gefabriceerd om zo van de btw te ontlopen en niet door Perth Mint zelf die o.a ook de Kookaburra op de markt brengt, maar door een Duitse smelterij.

Door de grote vraag ernaar heeft men dus het jaar daarop ook de Cook Island munt ge´ntroduceerd. De Cook eilanden zijn een eilandengroep in het Zuidelijke gedeelte van de Grote Oceaan en vallen onder Nieuw- Zeeland.

 

 

 

Zilveren Munten - alle meest bekende zilveren munten op een rijtje gezet, meeste munten zijn van 99,99 % puur zilver.

Zilveren Gulden waarde

Zilveren Munt Maple Leaf - Alle informatie over de Maple Leaf

Zilveren Munten kopen - adressen waar u zilver en goud kunt kopen in de vorm van munten of als baar.

Zilveren Munt Britannia - Ook de Britten slaan hun eigen zilveren munt in navolging van de Canadezen en de Australiers.

Zilveren Munt American Eagle - De Amerikaanse Silver Eagle, 1 troy ounce puur zilver

Zilveren Tientje - Uit de tijd dat we nog de gulden hadden. Anders dan bovenstaande munten niet puur zilver, maar een zilvergehalte van 72%