Zilveren Dukaat Utrecht 2012

Deze dukaat is onderdeel van de reeks  “12 Provinciën” die 2 keer per jaar wordt uitgegeven door het Koninklijke Nederlandse Munthuis. Het heeft een zilvergehalte van 87,3% met een totaal gewicht van 28,25. Er zijn er slechts 5000 stuks van geslagen dus heeft na verloop van tijd ook een verzamelwaarde.

Deze zilveren munt is de eerste van de 2 die in 2012 is geslagen en plaatst de provincie Utrecht in het zonnetje. In 2011 waren de provincies Zeeland en Noord-Holland de gelukkigen, op dit moment nog steeds te koop bij de knm.nl.

Wat krijgt u

De munt met een diameter van 40,0 mm wordt u geleverd in een zwart fluwelen doosje waarop in zilverkleur de naam van het Koninklijke bedrijf staat. Binnenin de glanzende zilverling en een minifolder waarin de specificaties van de munt staan alsmede een beknopte biografie zowel in het Nederlands als het Engels van Koning -Stadhouder Willem III die op de voorkant van de munt staat. De latere koning van Engeland woonde namelijk een tijdje in Utrecht en heeft het paleis Soestdijk gesticht.

Uiterlijk

zilveren dukaat Utrecht 2012

Voorkant: een Koning-Stadhouder Willem III (1650-1702) die letterlijk staat op de provincie met in zijn hand een verrekijker. Voor zijn linkerbeen is het wapen van Utrecht weergegeven. Om hem heen de Latijnse afkortingen MO.NO.ARG.BELGIII.TRAJ Betekenis: nieuwe zilveren munt van het Koninkrijk der Nederlanden, Utrecht.

Achterkant:   het Koninklijke Nederlandse wapen, jaartal 2012 en de volgende Latijnse woorden CONCORDIA RES PARVAE CRESCUNT Letterlijk betekent het: de kleinen groeien door eendracht, oftewel: eendracht maakt macht. Video Zilveren Dukaat

zilveren dukaat keerzijde - Nederlandse wapen

Meer foto's

Beoordeling zilveren dukaat Utrecht

Opmerkelijk is dat je het oppervlakte van de munt onbedoeld als een spiegel kan gebruiken. Verder zit er 24,7 gram puur zilver in. Met een zilverprijs van 0,78 eurocent per gram op de dag van aanschaf is de waarde 18,50 aan edelmetaal. Zie ook actuele zilverprijs. De aanschafprijs in de webshop van de knm.nl van de dukaat was  48,95 euro. Dus de zogenaamde premium overstijgt de waarde van het zilver die in de dukaat is verwerkt.  Pittige prijs. Het heeft iets van een maand geduurd voordat ik deze zilveren Dukaat toegestuurd kreeg, maar dan heb je ook wat. Zie ook beoordeling KNM.nl
 

Zilveren munten kopen?   |   The Silver Mountain verkoopt diverse zilveren beleggingsmunten zoals de Maple Leaf en Philharmoniker. 

 

Zilveren munten verkopen?  |  Voor de hoogste biedprijs kunt u terecht bij Inkoop Edelmetaal – terugkoopgarantie voor 107% van de zilverprijs.

Ook uitgegeven door het Munthuis: Zilveren Tulpen Vijfje

Zilveren Munten - alle meest bekende zilveren munten op een rijtje gezet, meeste munten zijn van 99,99 % puur zilver.

Zilveren Gulden waarde

Zilveren Munt Maple Leaf - Alle informatie over de Maple Leaf

Zilveren Munten kopen - adressen waar u zilver en goud kunt kopen in de vorm van munten of als baar.

Zilveren Munt Britannia - Ook de Britten slaan hun eigen zilveren munt in navolging van de Canadezen en de Australiers.

Zilveren Munt American Eagle - De Amerikaanse Silver Eagle, 1 troy ounce puur zilver

Zilveren Tientje - Uit de tijd dat we nog de gulden hadden. Anders dan bovenstaande munten niet puur zilver, maar een zilvergehalte van 72%