Mexican Libertad

De puur (99,9%) zilveren  Mexicaanse munt Mexican Libertad is een beleggingsmunt. Niet gemaakt om daadwerkelijk in  het dagelijkse betalingsverkeer te gebruiken. En anders dan bijvoorbeeld de Maple Leaf staat er zelfs geen nominale waarde op.

Vanaf 1982 wordt deze munt geslagen met op de voorkant een mooi vormgegeven engel. In 1996 is deze nog een keer onder handen genomen om hem meer aantrekkelijker te maken, zoals de Casa de Moneda de Mexico (het Mexicaanse muntenhuis die de munt produceert) het zelf formuleerde.

In het begin waren ze alleen als 1 troy ounce munten te koop. Later, vanaf 1991, werd dit uitgebreid naar ½ ounce, ¼, 1/8, 1,10 en 1/20 troy ounce. In 1991 kwamen er ook 2 en 5 troy ounce munten erbij. En vanaf 202 is het zelfs mogelijk een 1 kilo zilveren Mexican Libertad aan te schaffen.

Voorkant

Voorkant Mexican Libertad

In het midden ziet u een adelaar die in gevecht is verwikkeld met een slang. Eromheen een krans met de woorden ESTADOS UNIDOS MEXICANOS. Daaromheen 10 verschillende adelaars die elk ook met een slang in gevecht zijn en elk afzonderlijk in de loop van de eeuwen het nationale symbool zijn geweest van Mexico.

Achterkant

Achterkant Mexican Libertad

In het midden El Ángel de la Independencia, de Engel van Onafhankelijkheid. De beoremde Engel zweeft met een voet nog op de sokkel en op de achtergrond de 2 vulkanen Popocatépetl and Iztaccihuatl. Eromheen staat 1 ONZE (31,103 gram), Plata PURA (puur zilver), Jaar van uitgave, LEY en eindigend met .999. Zie ook video.

Uitgegeven door de Banco de Mexico die net zoveel Mexican Libertad laat slaan als er behoefte is. ER worden ook gouden versies van deze munt uitgebracht.
 

Zilveren munten kopen?   |   The Silver Mountain verkoopt diverse zilveren beleggingsmunten zoals de Maple Leaf en Philharmoniker. 

 

Zilveren munten verkopen?  |  Voor de hoogste biedprijs kunt u terecht bij Inkoop Edelmetaal – terugkoopgarantie voor 107% van de zilverprijs.

Zilveren Munten - alle meest bekende zilveren munten op een rijtje gezet, meeste munten zijn van 99,99 % puur zilver.

Zilver Baar Kopen - of meteen maar gaan voor een zilvermijn?

Zilveren Munt Maple Leaf - Alle informatie over de Maple Leaf

Zilveren Munten kopen - adressen waar u zilver en goud kunt kopen in de vorm van munten of als baar.

Zilveren Munt Britannia - Ook de Britten slaan hun eigen zilveren munt in navolging van de Canadezen en de Australiers.

Zilveren Munt American Eagle - De Amerikaanse Silver Eagle, 1 troy ounce puur zilver

Zilveren Tientje - Uit de tijd dat we nog de gulden hadden. Anders dan bovenstaande munten niet puur zilver, maar een zilvergehalte van 72%

Volg mij op Facebook