Zilveren Moose - 4de uit de Wildlife serie

Deze 1 troy ounce puur zilveren munt met een bronstige eland erop is de vierde in de populaire Wildlife reeks van 6 die de alom gerespecteerde Canadese Munt (Canadian Royal Mint) uitgeeft.

Op de site van Doijer & Kalf staat foutief dat deze de laatste is uit een serie, maar dat klopt dus niet. We hebben nog 2 tegoed van de Royal Mint. (Mijn beoordeling Doijer Kalff) De nominale waarde is 5 dollar, maar daarvoor kunt u ze uiteraard niet krijgen.

Detail zilveren Moose

De serie begon in 2011, met de zilveren wolf, gevolgd in datzelfde jaar door de Grizzly beer. De derde in deze door muntenverzamelaars  zeer gewilde reeks is de Cougar in 2012 en dus nu de Moose, oftewel eland in hetzelfde jaar.

Er zijn in totaal 1 miljoen stuks wereldwijd uitgebracht van de eland die op 3 Februari 2012 is geïntroduceerd aan de wereld op het bekende World Money Fair in Berlijn. De World Life serie van 6 in mooi edelmetaal geslagen munten is bedoeld om de rijke natuur in het uitgestrekte land in het zonnetje te zetten. En dat is ze zeker gelukt. De eland is het grootste zoogdier dat men van Newfounland tot aan de Pacific tegen het ranke lijf kan lopen.

Zilveren munt Moose
Meer foto's zilveren Moose

Naast de waarde van het zilvergehalte van 99,99% (dus dezelfde zuiverheid als de wereldwijd bekende Maple Leaf die de Canadese Royal Mint uitbrengt) heeft de 31,103 gram wegende “Moose” ook een grote verzamelwaarde die in de toekomst alleen nog maar groter zal worden.

De reden is dat ze slechts in beperkt oplage geslagen zijn en in Canada bij de officiële verkopers reeds lang zijn uitverkocht.  In Nederland zijn ze op dit moment nog even te koop.

Er zijn een aantal redenen waarom deze munt een uitstekende investering is: Het zilvergehalte wordt – net zoals alle andere zilver en gouden munten die uit Canada komen - gegarandeerd door de Canadese overheid; Het wordt in beperkte oplage wereldwijd uitgebracht (de Amerikaanse Silver Eagle wordt bijvoorbeeld 30 maal vaker geslagen, het Canadese Munt heeft een grote reputatie op het gebied van zilveren en gouden munten, het prachtige design van de Moose ontworpen door William Woodruff,de munt is niet eerder in circulatie gebracht dus de kwaliteit is 100%, de vorige uit de serie hebben allemaal uitstekende recensies gekregen zowel door beleggers als door muntenverzamelaars en na nog slechts 2 edities die hierna volgen wordt deze Wildlife serie definitief afgesloten en dus niet meer door het munthuis geslagen.
 

Zilveren munten kopen?   |   The Silver Mountain verkoopt diverse zilveren beleggingsmunten zoals de Maple Leaf en Philharmoniker. 

 

Zilveren munten verkopen?  |  Voor de hoogste biedprijs kunt u terecht bij Inkoop Edelmetaal – terugkoopgarantie voor 107% van de zilverprijs.

Zilveren Munten - alle meest bekende zilveren munten op een rijtje gezet, meeste munten zijn van 99,99 % puur zilver.

Zilveren Munt Maple Leaf - Alle informatie over de Maple Leaf

Zilveren Munten kopen - adressen waar u zilver en goud kunt kopen in de vorm van munten of als baar.

Zilveren Munt Britannia - Ook de Britten slaan hun eigen zilveren munt in navolging van de Canadezen en de Australiers.

Zilveren Munt American Eagle - De Amerikaanse Silver Eagle, 1 troy ounce puur zilver

Zilveren Tientje - Uit de tijd dat we nog de gulden hadden. Anders dan bovenstaande munten niet puur zilver, maar een zilvergehalte van 72%