Zilveren Polar Bear Munt

De officiële benaming is Silver Polar Bear Commemorative Coin met een nominale waarde van $20, weegt 7,96 gram en heeft een zilvergehalte van 99,99%. In Canada is deze munt allang uitverkocht, maar de Koninklijke Nederlandse Munt heeft er nog een paar weten te reserveren. Die is overigens zeer karig met haar informatie omtrent deze bijzondere munt. Daarom een aanvulling.

Poalr Bear kleine zilveren munt

Serie

Deze Canadese zilveren munt is geslagen door de Canadian Royal Mint en is derde in een serie  die elementen van de Canadese samenleving in het zonnetje zet. De eerste werd in 2011 uitgegeven en toont de Maple Leaf, het symbool van Canada. Die was alleen te koop voor inwoners van het land en was binnen 29 dagen uitverkocht ondanks dat er 200.000 stuks van werden aangeboden.

De tweede in de serie laat een kanoevaarder zien en hoewel er ditmaal 250.000 zilveren munten van werden geslagen was ook deze in een mum van tijd uitverkocht.  Van de Silver Polar Bear zijn er ook 250.000 van geslagen en zoals de 2 eerdere in deze serie meteen uitverkocht in Canada.

Informatie $20 Polar Bear

Net zoals de 2 vorige edities is deze munt gemaakt van 99,99 % puur zilver, zuiverder kunt u ze niet krijgen. Het werd door het muntenhuis exclusief aangeboden aan de Canadese bevolking voor 20 dollars, dus het zelfde als de nominale waarde die er op staat en is in dit uitgestrekte land een wettig betaalmiddel. Het gewicht is 7,96 gram dus een heel stuk lichter als de populaire 1 troy ounce Maple Leaf die 31,103 gram weegt. Diameter is 27 millimeter. Zie ook video.

Stijging waarde

De waarde van deze bijzondere munt wordt dus voor een deel bepaald door de verzamelwaarde. En daar zit het wel goed mee, want de zilverlingen in deze serie zijn altijd binnen een mum van tijd uitverkocht waardoor ze in de toekomst alleen maar in waarde zullen stijgen. Mocht u echter zilver alleen willen kopen als belegging dan kunt u beter gaan voor de 1 troy ounce munten van Maple Leaf.

Beschrijving munt

Op de achterkant ziet u een grote zwemmende ijsbeer, net met zijn hoofd boven water die zijn logge poten traag door het ijskoude water ploegt, op zoek naar een maaltijdje (ze eten o.a. zeehonden).

Het design is van Emily S. Damstra. Haar initialen zijn ED die u naast de beer op de munt aantreft. Ook de woorden “20 DOLLARS”, “ARGENT PUR FINE SILVER 9999”, “CANADA” en het jaartal van uitgifte: 2012 zijn ook zonder leesbril waar te nemen.

Voorkant

Elisabeth II op Polar Bear munt

Aan de voorkant ziet u zoals bij iedere Canadese munt het hoofd van het regerend vostin Elisabeth II zoals ontworpen door Susanne Blunt. Rondom haar eenvoudige portret is geschreven ELISABETH II alsmede DG REGINA. Dat laatste is een afkorting van het Latijnse Dei Gratia Regina en betekent “Bij de gratie Gods, Koningin.”

U krijgt de munt in een mooi kleurrijk mapje toegestuurd waarin meer informatie staat over de ijsbeer.

Map met daarin de zilveren Canadese munt

Zilveren munten kopen?   |   The Silver Mountain verkoopt diverse zilveren beleggingsmunten zoals de Maple Leaf en Philharmoniker. 

 

Zilveren munten verkopen?  |  Voor de hoogste biedprijs kunt u terecht bij Inkoop Edelmetaal – terugkoopgarantie voor 107% van de zilverprijs.

Zilveren Munten - alle meest bekende zilveren munten op een rijtje gezet, meeste munten zijn van 99,99 % puur zilver.

Zilveren Munten kopen - adressen waar u zilver en goud kunt kopen in de vorm van munten of als baar.

Goudbaar - Alle vormen van beleggen in goud en goudbaar.

Zilveren Munt Maple Leaf - Alle informatie over de Maple Leaf

Zilveren Munt Britannia - Ook de Britten slaan hun eigen zilveren munt in navolging van de Canadezen en de Australiers.

Zilveren Munt American Eagle - De Amerikaanse Silver Eagle, 1 troy ounce puur zilver

Zilveren Tientje - Uit de tijd dat we nog de gulden hadden. Anders dan bovenstaande munten niet puur zilver, maar een zilvergehalte van 72%