Zilveren Schildpad Fiji Taku

Deze ' bullion" munt is .999 puur zilver en geslagen door het Nieuw-Zeelandse muntbedrijf New Zealand Mint.

Op de voorkant staat een zwemmende schildpad tussen de luchtbellen die liefkozend Taku wordt genoemd door de plaatselijke bevolking van de Fiji eilanden. Op de munt rondom de zwemmer staat “ Fiji Taku”.

Fiji Taku munt

 De officiële naam van deze met uitsterving bedreigde schildpad is Eretmochelys imbricata biss. Juist, we houden het dus op Taku.

Moeilijk te onderscheiden staat nog in het klein en weggedoken in de periferie van het zilver de woorden “Fine silver 1oz” .

Achterkant staat de gekroonde Konnigin Elisabeth II, althans haar hoofd en van de zijkant genomen. Zij is hiervoor uitgekozen omdat de Queen tevens de “Sovereign” is van de Gemenebest landen en van Fiji.

Achterkant Taku zilveren munt Queen Elisabeth II

Jaar van uitgave is 2012,  heeft een doorsnee van 40.5 mm en een nominale waarde van 2 dollar. Er zijn 350.000 stuks van geslagen. Zowel door haar schoonheid en schaarste is deze Taku zeer gewild onder beleggers. Grote kans dat hij hier dus al is uitverkocht als u dit leest, maar u kunt het altijd nog proberen op Ebay en de verschillende munten webshops die ze nog aanbieden.

Video beoordeling

Oordeel: prachtige munt die tevens geschikt is als belegging in zilver, maar door de beperkte oplage en hoge kwaliteit ook onder verzamelaars wereldwijd populair is. Prima investering dus.

Zilveren Munten - alle meest bekende zilveren munten op een rijtje gezet, meeste munten zijn van 99,99 % puur zilver.
.

Zilveren munten kopen?   |   The Silver Mountain verkoopt diverse zilveren beleggingsmunten zoals de Maple Leaf en Philharmoniker.