Zilverprijs Ontwikkeling

Informatie over de actuele koersen  van de zilverprijs, zowel in troy ounce (31,103 gram) als per kilo in euro’s en analyse van de prijsontwikkeling van zilver.

Nieuw: Zilver nu kopen? Steeds meer analisten voorspellen flinke stijging komende jaren van de zilverprijs. "500% stijging in 3 jaar"

Actuele koersen van de zilverprijs ziet u hieronder. Ze worden dagelijks bijgewerkt. Ook de meeste  verkopers van zilver koppelen hun webshop aan deze statistieken zodat de prijs die u betaalt voor een zilveren munt of zilverbaar voortdurend in beweging is.

Prijs in euro's per 1 Troy Ounce (31,103 gram) Zilverprijs Kilo
[Most Recent Quotes from www.kitco.com] [Most Recent Quotes from www.kitco.com]

Verdubbeling zilverprijs in 2 jaar

Als je kijkt wat de zilverprijs in het verleden heeft gedaan dan is er zonder meer een veelbelovende ontwikkeling gaande. Mocht u in 2009  1 troy ounce zilver hebben gekocht dan betaalde u er ongeveer 13 euro voor. Nu staat de zilverprijs op rond de 25 euro. Bijna een verdubbeling van uw investering binnen 2 jaar! Dat is zelfs nog beter overigens dan de ontwikkeling van de goudprijs die hier 3 jaar over deed.

In 2007 stond de zilverprijs nog maar op rond de 10 euro. En in 1993 heeft het zelfs op slechts (omgerekend van de gulden naar de euro) 5 euro gestaan. Tel uit uw winst.

Detail zilveren Maple Leaf van zilver

Aan de andere kant: het heeft van 1993 tot aan 2004 op rond die (omgerekend weer) zelfde 5 euro gestaan per troy ounce. Dus als u in 1993 zilver als belegging had gekocht was u er meer dan 10 jaar later nog geen stuiver wijzer van geworden. Letterlijk. En ook in 2011 was er even een dip in de zilverprijs die daarna overigens weer zijn koers naar boven heeft voortgezet. Die tijdelijk lagere koers had overigens te maken met slechts 1 belegger die snel zijn gehele (enorme) zilvervoorraad moest dumpen om aan cash geld te komen.

In de jaren 80 heeft zelfs een Amerikaanse miljardair geprobeerd de hele zilvermarkt te manipuleren door voor miljarden dollars zilver op te kopen. Dat mislukte en hij is er een hoop geld mee ingeschoten. Dit vertel ik om even aan te geven dat de zilvermarkt relatief klein is en ook ondoorzichtig. Zilver is dus in ieder geval als korte termijn belegging niet aan te raden tenzij u van speculeren houdt.

  Detail Zilveren Maple Leaf


Prijsontwikkeling zilverprijs in /US dollars. Meer op Goldprice.org

Zilverprijs komende jaren

De hamvraag: Zal de zilverprijs de komende jaren ook zo blijven stijgen?

Zoals ik hiervoor heb aangegeven is de koers in de jaren negentig van zilver en het eerste deel van het nieuwe millennium amper vooruit te branden geweest. Maar als u in die jaren in zilver had belegd was u er ook niet op achteruit gegaan.

Wat de toekomst ons ook moge bieden, zelfs voor de meest doorgewinterde experts op het gebied van edelmetalen is de vraag wat die zilverkoers gaat doen de komende jaren niet te beantwoorden.  Niemand weet immers wat de toekomst ons zal bieden en dus ook niet wat de koersontwikkeling van de zilverprijs zal doen.

Nieuw: Zilverprijs omhoog? Vraag groter dan aanbod!

Zilverwaarde bepalen

De zilverwaarde wordt niet alleen bepaald door de huidige vraag naar zilver, maar ook wat investeerders denken dat de zilverprijs over een jaar of 2 jaar zal doen. Meer nog, de prijs wordt niet door u als kleine belegger in zilvermunten of baren beïnvloed, maar door speculanten die met enorme bedragen gokken op stijging dan wel daling van de zilvermarkt. Dat doet men middels zogenaamde zilverfutures.

Zilverfutures – speculeren op zilverprijs

Zilver wordt door professionele beleggers c.q speculanten niet fysiek gekocht, maar middels futures die o.a worden verhandeld op de Comex beurs. Hier wordt voor miljarden dollars per dag futures verhandeld. Die speculanten bepalen tevens ook de zilverprijs en dat 24 uur per dag door.

Maar wat zijn futures

Met de zilverfutures kan de belegger in edelmetalen op een stijging speculeren – in dat geval neemt hij een long positie. Denkt de speculant echter dat zilver in waarde gaat dalen dan gaat hij short.  Men koopt geen fysiek zilver, maar het recht om zilver voor een vastgestelde prijs te kopen dan wel te verkopen in een bepaalde periode.

Dit is echter iets wat niet geschikt is voor de kleine belegger en meestal ook niet voor de grotere jongens die zich in die zilvermarkt bewegen. Je kan in een heel korte tijd ontzettend veel geld verdienen met die handel, maar ook heel erg veel verliezen.

Zilvermunten of zilverbaar kopen

Wilt u beleggen in zilver, kies dan liever voor zilvermunten die u daadwerkelijk ook in handen krijgt. Daar heeft u meer plezier van en u loopt minder risico. U kunt ook meteen gaan voor zilverbaar (broodje zilver), maar daar betaalt u een hoge BTW tarief voor en is voornamelijk aantrekkelijk als u dat kan kopen via uw bedrijf, omdat die BTW daarna weer kan teruggekregen van de fiscus.

Waarom kiezen voor zilveren munten

Detail 1 troy oz zilveren American Eagle
 

Door de huidige economische onzekerheden wereldwijd en de beurzen die daarop weer zenuwachtig reageren, maken duidelijk dat alleen uw geld veilig stellen door het kopen van aandelen geen garantie biedt voor een onbezorgde oude dag.

Dat geldt overigens ook als u alleen maar in edelmetalen als zilver en goud belegt. Spreiding is daarom erg belangrijk.

Zilveren munten, vooral die van puur zilver zoals de Maple Leaf zijn een uitstekende belegging de afgelopen jaren gebleken en tevens zelf te verhandelen via Marktplaats.nl of Ebay indien u die weer wilt verkopen. Maar u kunt ze ook eenvoudig via de bedrijven verkopen waar u ze ook weer gekocht heeft.

Ook zijn ze erg mooi gemaakt om gewoon te hebben en te kunnen kijken naar dat schitterend blinkende edelmetaal in uw hand. Daarnaast kunt u erg mooie speciale edities van zilveren- of gouden munten kopen die naast de zilverwaarde ook een verzamelwaarde kennen die vaak nog hoger is dan alleen de waarde van de zilvergehalte van de veelal prachtig gemaakte munten. Nu op blog: Zilvertekort; zilverprijs naar $233? Zie ook: Goudprijs Ontwikkeling ? Volg mij op Facebook / Ik op Google Plus

 

 

 

Zilveren Munten - alle meest bekende zilveren munten op een rijtje gezet, meeste munten zijn van 99,99 % puur zilver.

Zilveren Munt Maple Leaf - Alle informatie over de Maple Leaf

Zilveren Munten kopen - adressen waar u zilver en goud kunt kopen in de vorm van munten of als baar.

Zilveren Munt Britannia - Ook de Britten slaan hun eigen zilveren munt in navolging van de Canadezen en de Australiers.

Zilveren Munt American Eagle - De Amerikaanse Silver Eagle, 1 troy ounce puur zilver

Zilveren Tientje - Uit de tijd dat we nog de gulden hadden. Anders dan bovenstaande munten niet puur zilver, maar een zilvergehalte van 72%