Gouden Krugerrand
 

De gouden Krugerrand munt komt uit Zuid Afrika en is geïntroduceerd in 1967. Daarmee was Zuid Afrika het eerste land om munten uit te geven waarvan de verkoopwaarde gekoppeld is aan de goudprijs en waarbij de munt exact 1 troy ounce (31,103 gram) fijngoud bevat.


Krugerrand munten zijn geslagen in 22 karaat goud (91,67% goud) en wegen 33,93 gram. Het gewicht aan puur goud komt zodoende overeen met 1 troy ounce: 31,103 gram. Het resterende gedeelte van de munt bevat koper en dit is zo gedaan om op die manier de munt extra stevigheid mee te geven – goud is van zichzelf een vrij kwetsbaar metaal. Om die reden heeft een Krugerrand munt doorgaans ook een roodgekleurde tint terwijl munten geslagen in 24 karaat goud zoals de Maple Leaf een geelkleurige tint hebben.

 

 

Wereldwijd is de gouden Krugerrand één van de bekendste en meest voorkomende gouden munten.

 

Op de voorzijde van de Krugerrand munt is een afbeelding weergegeven van de laatste president van de republiek Transvaal; Paul Kruger. Op de achterzijde van deze gouden munt is een springbok weergegeven met tevens de tekst “Fyngoud 1 oz fine gold”. De steenbok is één van de symbolen van Zuid Afrika.

 

Krugerrand munten bezitten geen nominale waarde en om die reden staat er geen bedrag op de munt vermeld.  Van de Krugerrand munt worden jaarlijks miljoenen exemplaren verhandeld. Naast het meest gangbare formaat van 1 troy ounce is deze munt ook geslagen in kleinere formaten zoals ½ troy ounce, ¼ troy ounce en ook 1/10 troy ounce. (Foto: Flickr, Evan Bench)

Goud krugerrand munt kopen?  Bestel uw gouden Krugerrand veilig en eenvoudig online bij The Silver Mountain
Inkoop Gouden Krugerrand?    Voor de hoogste biedprijs voor Krugerrand munten – Inkoop Edelmetaal.

Goud Beleggen in Onzekere Tijden?

Goud of Zilver Kopen? Dit helpt u de juiste keuze te maken.

Zilveren Munten - alle meest bekende zilveren munten op een rijtje gezet, meeste munten zijn van 99,99 % puur zilver.

Zilveren Munt Maple Leaf - Alle informatie over de Maple Leaf

Zilveren Munten kopen - adressen waar u zilver en goud kunt kopen in de vorm van munten of als baar.

Zilveren Munt Britannia - Ook de Britten slaan hun eigen zilveren munt in navolging van de Canadezen en de Australiers.

Zilveren Munt American Eagle - De Amerikaanse Silver Eagle, 1 troy ounce puur zilver

Zilveren Tientje - Uit de tijd dat we nog de gulden hadden. Anders dan bovenstaande munten niet puur zilver, maar een zilvergehalte van 72%

Volg mij op Facebook / Ik op Google Plus